keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Haikea kevätyö

Nuoremmalla pojalla on siitepölyallergia. Silmiä kutittaa ja olo on lääkkeistä huolimatta vähän kehno. Toivottavasti kissat eivät ala missään vaiheessa aiheuttamaan oireita. Olemme kaikki kiintyneitä niihin. En halua ajatella, että niistä pitäisi luopua pojan allergian takia. Huolestunut mieli kerkiää kehitellä kaikenlaisia mielikuvia samalla kun toinen pyörii sängyssä saamatta unta huonon olon vuoksi.

Kävimme tänään kylässä vanhemman pojan kummisedän ja tämän nykyisen vaimon luona. Kummisedällä ja minulla oli joskus jonkunlaista suhteenpoikasta ilmassa. Se loppui tämän nykyisen vaimon ilmestyessä kuvioihin. Senkin jälkeen on siis kuitenkin pysytelty hyvissä väleissä. Joskus siellä käynnin jälkeen on ollut vähän haikea olo, että jos asiat olisivat menneet toisin niin... Nyt sellaista ei tullut.

Kahden vanhemman perheissä kyläilyt aiheuttavat myös haikeaa oloa. Haikeus ehjästä perheestä on toisenlaista kuin haikeus parisuhteesta. Sellaiseen perhe-elämään kuin minulla oli mieheni kanssa ei ole paluuta. Parisuhteessa voin kuvitella vielä joskus olevani.

Miehen kuoleman jälkeen meni pitkä aika ennenkuin miehet alkoivat kiinnostaa missään mielessä. Pari huonosti päättyneen yrityksen jälkeen halut olivat jälleen vähäiset. Aloitin opiskelun ja huomasin, ettei minulla ollut aikaa miehille. Sitten päälle änkesi tämä masennus ja tukahdutti kaiken muun alleen. Masennuksen suhteen tunnen olevani jo paremmalla puolella ja olenkin huomannut välillä katselevani miehiä sillä silmällä. Ongelmana on vain se, etten juuri liiku missään missä mahdollisen uuden miesystävän voisi tavata. Enkä enää osaisikaan hoidella mitään tutustumiskuvioita. Toisaalta mistäpä sen tietää mitä tuleman pitää silläkin rintamalla.

Yksinäisyydestä kärsin välillä ja joskus toivottomuudesta. Jotenkin olen kuitenkin tähän olooni tottunut. On vaikea kuvitella, miten uuden ihmissuhteen saisi sovitelluksi elämäänsä. Yksin olo ei ole minulle mikään peikko. Minulla ei ole halua saada toista ihmistä rinnalleni vain siksi, että sellainen pitäisi olla.

Nyt on hyvä hetki olla. Valvoa kaikessa rauhassa, juoda siideriä ja kuunnella Nina Simonea kevätyössä.

Ei kommentteja: