perjantai 12. joulukuuta 2008

Myyjäisissä ja muuta joulun odotusta

Eilen oli poikien koululla joulumyyjäiset. Toisen pojan luokan pöytään askartelin joulukortteja ja toisen pöytään leivoin. Ensimmäisen kerran osallistuin näin suuritöisesti, mutta kun nyt tätä joutoaikaa oli. Minun tuli käytyä koululla useampikin kerta. Ensin vein ennen myyjäisten alkua tavarat sinne. Sitten kävin hakemassa isomummin sinne. Pojat oli kotona yhden kaverin kanssa kotona eivätkä halunneet lähteä mukaan. Kun tulin kotiin innostuivat pojatkin myyjäisistä. Isommat pojat halusivat lähteä kahdestaan eivätkä huolineet nuorempaa mukaansa. Tälle tuli moisesta niin paha mieli, että minun oli lähdettävä käyttämään häntäkin koululla. Pojilla oli hauskaa myyjäisissä ja minustakin oli mukava huomata omien tuotteiden menneen kaupaksi. Ikävä kyllä ei voitettu kinkkua arpajaisissa.

Viime sunnuntaina kävin nuoremman pojan kanssa paikallisten käsityöyrittäjien myyjäisissä. Ihan kiva siellä oli käydä. Käsityötuotteita en ostanut, mutta poika ihastui karpalojauheeseen. Tällä viikolla on sitten syöty jogurttia karpalojauheen kanssa. Täytyy sanoa, että se on hyvää.

Olen taas enemmän virittäytynyt joulun odotukseen. Viime viikonloppuna leivoin pipareita, jotka on jo melkein syöty. Täytyy tänä viikonloppuna leipoa lisää ja koota kasaamista odottava piparkakkutalo. Tänään paketoin poikien ollessa koulussa useamman paketin. Sekin on ihan mukavaa puuhaa. Ja kai sitä täytyy alkaa ajattelemaan joulusiivoustakin. Se ei olekaan niin mukavaa, mutta hyvä tehdä jotain joka tapauksessa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

siivoaminen on kyllä kamalaa, mutta tulos palkitsee. inhoan niin paljon siivoamista, että meidän perheessä ei ole edes säännöllistä siivouspäivää vaan siivoamme vain 'pakon' edessä (jos tulossa vieraita tai joulu tai muuten vain tukehdumme sotkuun).