keskiviikko 12. elokuuta 2009

Kissoja ja koulunalkua

Poikien koulu alkaa huomenna. Nuorempi menee toiseen kouluun pienluokalle. Se hermostuttaa sekä poikaa että äitiä. Huomenna olen lupautunut saattamaan pojan koululle. Perjantaina poika joutuu kulkemaan matkan yksin, koska olen töissä. Tästä se syksyinen arki pikkuhiljaa alkaa muodostua.

Ulkona on satanut vettä monta tuntia. Toivottavasti se lakkaa vielä ennen iltaa niin, että pääsen lenkille. Olo on ollut jotenkin nuutunut koko päivän enkä ole saanut mitään tehtyä. Toivottavasti saisin ensi yönä nukuttua, jotta huomenna jaksaisin paremmin.

Aamulla mummi tuli herättelemään ennen seitsemää. Mummi oli ollut hakemassa lehteä eteisestä ja oli vahingossa avannut oven. Molemmat kissat olivat luikahtaneet salamana ulos. Kissat olivat vielä pihalla, kun ennätin sinne. Sain Mustan napattua puusta, mutta Sisu juoksi pois pihasta enkä nähnyt sitä enää. Vein Mustan sisälle ja toivoin Sisun tulevan omia aikojaan takaisin. Puoli yhdeksältä lähdin viemään mummia kampaajalle. Sisu istuskeli kaikessa rauhassa terassilla ja tuli sisään kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunut. Onneksi mitään vakavaa ei todella tapahtunut. Mummi jo rupesi ehdottelemaan, että eikö niitä voisi joskus päästää vapaaksi muutenkin. Siihen sanoin ehdottoman ein. Kuulin juuri viikonloppuna kissasta, joka kuoli jäätyään moottoripyörän alle. Tähän vetosin myös ja toivoakseni sain mummin vakuutettua siitä, että meidän kissoille riittää ulkoilu hihnan kanssa.

Ei kommentteja: